Informasjon om datamaskiner for Vg1 skoleåret 2018/2019

NB: Siste frist for kjøp på PC-ordningen er 30. november

Husk at 30. november er siste frist for PC/Mac-kjøp for Vg1-elever.
Vi minner om at du ikke kan kjøpe på ordningen neste år, nå er siste sjanse. Dette gjelder også dersom går Vg1 om igjen eller ikke benyttet deg av ordningen i Vg1.

PC-ordningen for skoleåret 2018-19 starter opp mandag 18. juni.

Alle søkere vil få en SMS med link til mer informasjon om ordningen. Dette skjer også 18. juni.

Elever i spesialundervisning får tilbud om å kjøpe iPad.

Mer informasjon om tilbudet finner du på denne lenken.

På Gand vil følgende programfag kreve Windows installert på maskinen:
TIP : Benytter programmet Solide Edge for teknisk tegning
Bygg- og anleggsteknikk : Benytter programmet AutoCad for teknisk tegning
Elektrofag: Benytter ulike PLS programmer og program for skjemategning. Mac har mulighet for å kjøre Windows operativsystem i tillegg, men elevene må da kjøpe lisens til Windows og installere denne selv.

PC

Andre programfag kan velge operativsystem etter eget ønske.

Nytt av året er fylkeskommunen ikke tilbyr en avansert modell PC. Grunnmodell PC – som er kraftig
subsidiert slik at den oppfyller gratisprinsippet – er en modell med spesifikasjoner
tilnærmet en avansert modell.

Grunnmodell PC kan
benyttes i alle fag, i alle utdanningsprogram.

Informasjon om bestilling, kjøpsvilkår, modeller og priser med mer finner du på her på elevportalen>>

«Billig-PCer»

Ulike elektronikkforhandlere har de siste årene kommet med tilbud på maskiner som koster rundt 2000 kroner, eller der omkring. Disse maskinene er ikke gode nok for å bruke til skolearbeid.

Chromebook

Med Chromebook og nettbrett (iOS og Android) kan du få problemer med å gjennomføre nettbaserte tester og eksamen.

Da må du bruke Windows eller Mac. Derfor er ikke disse modellene med i ordningen, og vi anbefaler derfor ikke bruk av disse.